Forthcoming Exhibitions - Tulevat näyttelyt

  • 6.-26.9.2021 55 - Haagan taideseuran vuosinäyttely, Galleria Albert IX, Albertinkatu 9, Helsinki. Jurytetty.
  • 1.-31.10.2021 Värin olemuksia - Essences of Color, Kannel Café, Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki.

Summer 2022

  • Viipurin taiteilijaseuran näyttely, Viipurin Eremitaasi, Viipurin taidemuseo, Viipuri, Venäjä. Jurytetty näyttely. Lisätietoja myöhemmin.
  • Coming up in Spring 2021, Vyborg Artists' Society exhibition at The Hermitage-Vyborg Exhibition Centre, Vyborg, Russia. Juried exhibition. More info later on.

Värin olemuksia -näyttelystä

Värien maailma on ihmeellinen ja vastustamaton osa päivittäistä kokemustamme. Väri on olemassa objektiivisesti, mutta kuitenkin jokainen havaitsee sen subjektiivisesti omien silmiensä ja hermostonsa mahdollistamissa rajoissa. Se mitä joku kutsuu oranssiksi, voi jollekin toiselle olla likempänä punaista. Sinun turkoosisi voi olla minulle enemmänkin sininen. Värien vaikutus mieleen on myös hyvin henkilökohtaista. Minulle keltainen on kesän, voiman ja autuuden väri – sekä Rafael Wardin uskomattomien mestariteosten ydin. Väreillä on myös vahvasti kulttuuristuneita merkityksiä. Violetti on kristityille - muiden merkitysten lomassa - katumuksen väri; valkoinen taas Aasiassa kuoleman ja surun väri. Se, kuinka reagoit ympäristösi väreihin ja mitä värivalintoja teet päivittäin, kertoo värien voimasta sinuun – sinun ja värien yhteiselosta. Mikä väri vetää sinun mielesi maahan ja mikä kohottaa sen iloon?


Tässä teossarjassa värit kurkkivat toinen toisensa takaa toisiinsa vaikuttaen. Lähtökohtanani oli tutkia abstraktin maalaustavan avulla värien yhteistyötä ja yhteiseloa sekä sitä, mitä merkityksiä ja assosiaatioita värien yhdistelmät mielessäni luovat. Koen nämä maalaukset visuaalisiksi värirunoiksi teemasta värin olemus. Toivon teosten värien olemuksen jäävän sinulle mieluisaksi mysteeriksi.


Lisätiedot ja myynti:
Lizbet.SanMiguel@gmail.com
Tel. 050 532 5569

www.elizabethsanmiguel.com
https://www.instagram.co...

.